Vítám Vás na mých stránkách

16.01.2012 22:29

Smutek, pláč, pocit viny, strach a depresivní účinky strachu z bolesti, zábrany k sobě i jiným, sebepodceňování a komplex méněcennosti, poruchy komunikace a učení, závislosti, fobie... Je mnoho dalších nepříjemných pocitů a duševních stavů, jimiž se, více či méně dobrovolně a někdy i celé roky necháváme omezovat. Tyto nepříjemné emoce nás na naší cestě neustále vychylují z rovnováhy. Blokují naše zdraví, naši prosperitu i naši radost ze života. Blokují náš vývoj a schopnost vidět se objektivně.

      Samotné emoce však nejsou původní příčinou současných potíží. Jejich funkce je totiž závislá na zkušenostech, které jsme udělali v minulosti a na tom, jak jsme tyto zkušenosti zpracovali. Za každým problémem je totiž jedinečný životní příběh a vyladění zablokovaných emocí spočívá v pochopení příběhu. Člověk je bytost, která má možnost tvořit svůj vlastní život, pokud skutečně dokonale pozná sebe sama.

      Rozhodněte se, že Vaše problémy nejsou neřešitelné. Rozhodněte se, že vaše nemoci nejsou trvalé. Pojďte si najít ztracenou rovnováhu a znovu převzít do svých rukou zodpovědnost. Přestaňte se vymlouvat na osud, rodiče, "náhody". Pojďte si "rozmotat" svůj životní příběh.